Proteza dentara - o solutie imbratisata de multe persoane. Sfaturi de ingrijire, Clinica Trident Bucuresti

Lipsa dintilor este o problema dentara destul de grava, care ajunge sa fie un impediment de vorbire si chiar de a se alimenta pentru persoanele afectate. Aceasta problema dentara poate fi usor solutionata cu ajutorul unei proteze dentare conventionale.

 

Proteza dentara reprezinta o solutie functionala si estetica de completare a dintilor lipsa si de readucere a zambetului placut, in special la varste inaintate. Pentru ca aceasta problema apare frecvent la persoanele in varsta, asupra carora anii si-au pus amprenta nu doar pe aspectul exterior, ci si “interior” - dintii, medicii dentisti propun solutia cea mai eficienta – refacerea arcadelor dentare cu ajutorul unei proteze dentare.

Tipuri si procesul de fixare a protezei dentare

Proteza dentara, in functie de starea dintilor, este de doua tipuri: partiala sau totala. Proteza  partiala este o solutie pentru inlocuirea unor dinti (in cazul in care sunt 3-4 dinti lipsa) si proteza totala substituie lipsa tuturor dintilor de pe un maxilar. In cazul in care sunt mai multi dinti lipsa pe arcada (un numar de 4-5 dinti), iar dintii restanti nu sunt afectati parodontal, medicii pun la dispozitie o proteza dentara scheletata.

 

Cum se mentine proteza dentara?

 

Proteza totala se sprijina pe mucoasa si os, mentinerea fiind data de crearea unui vacuum (succiune) intre proteza si mucoasa, stabilitatea este asigurata de respectarea formatiunilor campului protetic, dar si de pozitia corecta a dintilor de la nivelul arcadei artificiale. Proteza partiala se sprijina pe mucoasa si os, dar si pe dintii restanti,  fiind  sutinuta cu ajutorul crosetelor.

Proteza scheletata este mentinuta cu ajutorul crosetelor si/sau a sistemelor speciale cum ar fi  capse, culise, magneti,  telescoape.

In spatele protezei, exista un procedeu complex, de masurare a maxilarului, de identificare a muscaturii si de inregistrare a relatiilor dintre cele 2 maxilare, etc., procedeu care atesta fabricarea unei proteze personalizate si adaptabila gurii fiecarui pacient.

Cum ingrijiti o proteza dentara. 10 sfaturi esentiale de care depinde durata de viata a protezei

 

Proteza dentara ofera un zambet frumos, cu aspect natural, si, mai presus de toate, durabil in timp, daca igiena este corect executata. Sfaturile de mai jos, de ingrijire a protezei, te vor ajuta sa ai un zambet frumos si rezistent in timp:

 

  1. Curatati proteza dentara cel putin o data pe zi, dar si dupa mesele principale, pentru a indeparta resturile de mancare.

  2. Clatiti proteza cu un jet de apa, folositi o periuta cu peri moi si spalati proteza cu sapun obisnuit. Evitati pastele de dinti cu actiune abraziva puternica, precum cele cu efect de albire a dintilor.

  3. Periati cu grija toata suprafata protezei, inclusiv cea interioara si manuiti-o cu atentie, astfel incat sa nu o fracturati sau sa indoiti crosetele sau alte piese de ancorare.

  4. Curatati cavitatea bucala, inclusiv gingiile si dintii ramasi, precum si limba si mucoasele orale.

  5. Protezele dentare mobile se introduc intr-o solutie speciala preparata dintr-o pastila destinata igienizarii protezelor diluata intr-un pahar cu apa. In felul acesta improspatati aspectul protezelor.

  6. Nu folositi niciodata apa fierbinte deoarece puteti modifica forma si structura protezei.

  7. In timpul noptii, pastrati proteza in apa/solutie speciala, pentru a nu se usca si deforma.

  8. Nu tineti niciodata proteza in solutii antiseptice, intrucat ar putea afecta metalul din care sunt fabricate elementele de ancorare.

  9. Curatati cavitatea bucala in fiecare dimineata, inainte de a introduce proteza in gura. Prin acest pas, indepartati placa bacteriana de pe mucoase si improspatati respiratia.

  10. Intrebati medicul stomatolog despre specificatiile unice pentru proteza dentara pe care o purtati, in special in cazul celor metalice.

 

Poti avea un zambet frumos si natural la orice varsta, indiferent de boala care a dus la pierderea dintilor naturali. O proteza dentara este o solutie eficienta, estetica si functionala.

Herpes labial, afte, gingivite, stomatite, retractii gingivale, leziuni provocate de aparatele ortodontice, interventii dentare - extractii, interventii dentare, rani ale gingiei? Acum exista o singura solutie: CIKAFLOGO

CIKAFLOGO crema gel 100 % naturală pentru orice problemă gingivală
Formula Cikaflogo își are originea de la o veche rețetă farmaceutică a cărei formulă a fost trasmisă din generație în generație de farmaciști, dar reformulată după cele mai moderne cunoștințe specifice în tratamentele gingivale.

Constituită doar din derivate 100 % naturale, Cikaflogo are o eficientă acțiune locală, fără nici o contraindicație sau efecte colaterale, indicată chiar și bebelușilor, femeilor însărcinate, persoanelor bolnave de diabet sau persoanelor în vârstă.

Dintre componentele sale de excepție enumerăm Acidul Ialuronic care este un important constituent fiziologic al țesutului conectiv, unde desfășoară în mod natural o acțiune anti-edemă, de refacere a țesuturilor, precum și o acțiune hidratantă și cicatrizantă.

Vitamina K este cunoscută pentru proprietățile sale anti hemoragice, utilă în cazul sângerărilor.

Coenzima Q10și vitamina E, datorită activității lor anti oxidante și anti radicală, sunt in gradul de a proteja țesuturile de efectele nocive ale speciilor radicale care se formează în mari cantități în timpul proceselor inflamatorii, cu acțiune de regenerant de țesut.

Gelul de Aloe Vera, bogat în polisacaride naturale, cu o înaltă compatibilitate cu cea a mucoaselor, îndeplinește o acțiune protectivă și crează un film protector, având o acțiune lenitivă și antiedemă.

Uleiuri esentiale de Cimbru si Chiparos – acțiune Antibacterică, vasoprotectoare și vasoconstrictoare
Tea Tree Oil (ulei de maleleuca – Arborele de Ceai) - Bactericid, fungicid și antiviral

 

Ingrediente: Apa, Aloe Barbadensis gel, Macadamia ternifolia seed oil, Tocopheryl Acetate, Triethanolamide, Carbomer, Propylene Glycol, Phytonadione, Ubiquinone, Hyaluronic acid, Imidazolidinyl urea, Sodium Dehydroacetate, Allantoin, Phenoxyethanol, Tymus vulgaris oil, Cupressus sempervirens oil, Trigonella foenum graecum extract, Centella Asiatica extract, Ethylparaben, Methylparaben, Maleuca alternifolia oil, Propylparaben, D-Limonene, Linalool, Eugenol

 

Indicații: De la cercetarea clinica dentara ia nastere un produs foarte avansat din punct de vedere tehnologic, dovedit extrem de eficient in orice afectiune gingivala datorita principiilor active 100 % naturale, selectionate pentru a acoperi varietatea de simptome ce caracterizeaza mici probleme gingivale si ale mucoasei orale cum ar fi: AFTE, GINGIVITE, STOMATITE, RETRACȚII GINGIVALE, LEZIUNI PROVOCATE DE APARATELE ORTODONTICE, DUPĂ ORICE INTERVENȚIE DENTARĂ (EXTRACȚII, INTERVENȚII DENTARE, DETRATRAJ SAU ABRAZIUNI, HERPES LABIAL SAU RĂNI ALE GINGIEI SAU MUCOASEI.

 

Doar CIKAFLOGO datorita actiunii sinergice a numerosilor principii activi conținute, poate să reducă DUREREA și să favorizeze cicatrizarea mucoasei orale datorită unei eficiente acțiuni mecanice lenitive și reparatoare datorită componentilor naturali cu actiune țintită.

Instrucțiuni de utilizare: Cikaflogo se aplică dupa ce ați efectuat o corectă igiena orală, într-un strat subțire.

Nu dă senzația de usturime, are un gust deosebit de placut, fiind incolor.
Este potrivit atât pentru adulți și copii pentru absența totală a contraindicațiilor. 
Vă recomandăm să folosiți Cikaflogo de 3 sau 4 ori pe zi sau mai mult, în funcție de necesitate, până la completa vindecare.

Pentru a accelera efectul de vindecare utilizând Cikaflogo, se recomandă înainte de aplicare, să mențineți zona tratată căt mai uscată, tamponând zona respectivă cu vată su un tampon.

Evitați atingerea ranei cu limba timp de cel puțin 2 minute pentru a permite gelului să acționeze la nivel local și să formeze un strat protector. Evitați să mâncați sau să beți lichide timp de cel puțin o oră după aplicare.

Avertizări:

Evitați utilizarea produsului în cazul hipersensibilității individuale față de produs sau față de unul dintre componentele indicate.

În cazul utilizării produsului de către copii cu vârsta mai mică de 2 ani, este necesar să fie adoptate măsuri de precauție necesare pentru a împiedica înghițirea produsului.

În cazul în care sintomele persistă consultați medicul d.voastră.

 

Produs de QuattroTi Srl, Via dei Maestri del Lavoro 120, 21010 Cislago (VA), made in Italy.

 

Unic importator și distribuitor în Romania: SC LIMAR MEDICAL DISTRIBUTION SRL, str V. Alecsandri 76,  617205,Gheraesti, Neamt, tel. 0725/897.106, www.limarmed.ro

Herpes, afte, gingivite, stomatite, retractii gingivale, leziuni provocate de aparate ortodontice, dupa orice interventia dentara - extractii, interventii, detratraj, rani ale gingiilor? Acum exista Cikaflogo

CIKAFLOGO crema gel 100 % naturală pentru orice problemă gingivală

Formula Cikaflogo își are originea de la o veche rețetă farmaceutică a cărei formulă a fost trasmisă din generație în generație de farmaciști, dar reformulată după cele mai moderne cunoștințe specifice în tratamentele gingivale.

Constituită doar din derivate 100 % naturale, Cikaflogo are o eficientă acțiune locală, fără nici o contraindicație sau efecte colaterale, indicată chiar și bebelușilor, femeilor însărcinate, persoanelor bolnave de diabet sau persoanelor în vârstă.

Dintre componentele sale de excepție enumerăm Acidul Ialuronic care este un important constituent fiziologic al țesutului conectiv, unde desfășoară în mod natural o acțiune anti-edemă, de refacere a țesuturilor, precum și o acțiune hidratantă și cicatrizantă.

Vitamina K este cunoscută pentru proprietățile sale anti hemoragice, utilă în cazul sângerărilor.

Coenzima Q10și vitamina E, datorită activității lor anti oxidante și anti radicală, sunt in gradul de a proteja țesuturile de efectele nocive ale speciilor radicale care se formează în mari cantități în timpul proceselor inflamatorii, cu acțiune de regenerant de țesut.

Gelul de Aloe Vera, bogat în polisacaride naturale, cu o înaltă compatibilitate cu cea a mucoaselor, îndeplinește o acțiune protectivă și crează un film protector, având o acțiune lenitivă și antiedemă.

Uleiuri esentiale de Cimbru si Chiparos – acțiune Antibacterică, vasoprotectoare și vasoconstrictoare
Tea Tree Oil (ulei de maleleuca – Arborele de Ceai) - Bactericid, fungicid și antiviral

 

Ingrediente: Apa, Aloe Barbadensis gel, Macadamia ternifolia seed oil, Tocopheryl Acetate, Triethanolamide, Carbomer, Propylene Glycol, Phytonadione, Ubiquinone, Hyaluronic acid, Imidazolidinyl urea, Sodium Dehydroacetate, Allantoin, Phenoxyethanol, Tymus vulgaris oil, Cupressus sempervirens oil, Trigonella foenum graecum extract, Centella Asiatica extract, Ethylparaben, Methylparaben, Maleuca alternifolia oil, Propylparaben, D-Limonene, Linalool, Eugenol

 

Indicații: De la cercetarea clinica dentara ia nastere un produs foarte avansat din punct de vedere tehnologic, dovedit extrem de eficient in orice afectiune gingivala datorita principiilor active 100 % naturale, selectionate pentru a acoperi varietatea de simptome ce caracterizeaza mici probleme gingivale si ale mucoasei orale cum ar fi: AFTE, GINGIVITE, STOMATITE, RETRACȚII GINGIVALE, LEZIUNI PROVOCATE DE APARATELE ORTODONTICE, DUPĂ ORICE INTERVENȚIE DENTARĂ (EXTRACȚII, INTERVENȚII DENTARE, DETRATRAJ SAU ABRAZIUNI, HERPES LABIAL SAU RĂNI ALE GINGIEI SAU MUCOASEI.

Doar CIKAFLOGO datorita actiunii sinergice a numerosilor principii activi conținute, poate să reducă DUREREA și să favorizeze cicatrizarea mucoasei orale datorită unei eficiente acțiuni mecanice lenitive și reparatoare datorită componentilor naturali cu actiune țintită.

Instrucțiuni de utilizare: Cikaflogo se aplică dupa ce ați efectuat o corectă igiena orală, într-un strat subțire.

Nu dă senzația de usturime, are un gust deosebit de placut, fiind incolor.
Este potrivit atât pentru adulți și copii pentru absența totală a contraindicațiilor. 
Vă recomandăm să folosiți Cikaflogo de 3 sau 4 ori pe zi sau mai mult, în funcție de necesitate, până la completa vindecare.

Pentru a accelera efectul de vindecare utilizând Cikaflogo, se recomandă înainte de aplicare, să mențineți zona tratată căt mai uscată, tamponând zona respectivă cu vată su un tampon.

Evitați atingerea ranei cu limba timp de cel puțin 2 minute pentru a permite gelului să acționeze la nivel local și să formeze un strat protector. Evitați să mâncați sau să beți lichide timp de cel puțin o oră după aplicare.

Avertizări:

Evitați utilizarea produsului în cazul hipersensibilității individuale față de produs sau față de unul dintre componentele indicate.

În cazul utilizării produsului de către copii cu vârsta mai mică de 2 ani, este necesar să fie adoptate măsuri de precauție necesare pentru a împiedica înghițirea produsului.

În cazul în care sintomele persistă consultați medicul d.voastră.

 

Produs de QuattroTi Srl, Via dei Maestri del Lavoro 120, 21010 Cislago (VA), made in Italy.

Unic importator și distribuitor în Romania: SC LIMAR MEDICAL DISTRIBUTION SRL, str V. Alecsandri 76,  617205,Gheraesti, Neamt, tel. 0725/897.106, www.limarmed.ro

Site Map

By putting all of your content into nested categories you can give users and search engines access to everything using a menu.